Norsk Fiat Register ble etablert den 23. september 1983, av en gruppe eiere av eldre Fiat’er som ønsket å samle entusiaster for felles hjelp og tips om deler og restaurering. Det ble etablert et medlemsregister, og i vedtektene som ble fastsatt heter det også at N.F.R. forplikter å lage et register over gamle og klassiske Fiat’er som eksisterer i Norge. Fra en forsiktig start med en medlemsgruppe på snaut 50 medlemmer de første årene, har vi vokst og teller  i år ca. 450 medlemmer spredd over hele Norge. Det er hyggelig også at vi har medlemmer i Sverige, Danmark, Spania og andre europeiske land.
Det er ingen betingelse hos oss at du eier en Fiat for å bli medlem. Det er interessen for merket Fiat som teller!

Vårt formål og ønske er å sørge for at Fiat-eiere får kontakt med hverandre. Vi ønsker å oppmuntre til anskaffelse og vedlikehold av bilene slik at våre gamle og klassiske Fiater fortsatt kan være i bruk. Det sosiale er også viktig hos oss. Derfor arrangerer vi treff med våre biler som f.eks. vårmønstring, sommertreff og høsttreff. Sommertreffet er vårt største treffpunkt i året. Ut over dette står det også medlemmene fritt til å arrangere lokale treff som f.eks delemarked. Siden vi er en landsdekkende klubb tilstreber styret å legge sommertreffene på forskjellige steder rundt om i Norge, slik at flest mulig kan delta og få mulighet til å knytte viktige kontakter.                                                                                                                                                                                                                                         
Vi er tilsluttet Landsrådet for Motorhistoriske Kjøretøyklubber (L.M.K., www.lmk.no) som er vårt talerør og ”vaktbikkje” overfor våre myndigheter. Derfor følger vi L.M.K.’s interesseområde som gjelder biler eldre enn 20 år og med hovedvekt på biler eldre enn 30 år. Gjennom ditt medlemskap i N.F.R. får du L.M.K.’s veteranbilforsikring som er markedets absolutt beste og billigste forsikring for gamle biler.    

 
De fleste forbinder Fiat med de små sjarmerende bilene som Fiat 500 og 600 som oser av personlighet, og i N.F.R. finner du mange av disse. Faktisk er Fiat 600 medlemmenes ”nr. 1 Fiat” da den topper modellstatistikken hos oss. Men Fiat er så mye mer enn små gøyale biler! Det er nettopp Fiat’s mangfoldige produksjon opp gjennom hele historien som gjør Fiat så spennende som bilmerke. Hos oss finner du ’20-tallets populære 501-modeller, ’30-tallets Topolino’er og Balilla’er, ’50-tallets ubestridte ener Fiat 1100, ’60-tallets luksusbiler som Fiat 1500 og 2300, ’70-tallets Fiat 128 og 127 (som for øvrig satte standarden for VW Golf!!) og den påkostede og eksklusive Fiat 130. Sportsbilene fra Fiat som Fiat X1/9 og Fiat 124 Spider har en sterkt økende appell hos folk. I den senere tid ser vi også at eiere av ’90-tallets klassiske Fiat Coupé og Barchetta slutter seg til oss. Og det er gledelig! 
 
Som medlem i N.F.R. får du bl.a. tilgang til kontaktpersoner for de mest aktuelle Fiatmodellene. Dette er medlemmer som innehar lang erfaring med nevnte Fiat, både med vedlikehold og reparasjoner samt erfaring med deletilgang. Som medlem kan du få tips og råd fra vår kontaktperson dersom du trenger hjelp av ulike slag. 
 
Vi holder også tett kontakt med Fiatentusiaster og klubber i utlandet, og mange av oss kjører hvert år til Sverige og ”Fiat Classic Club” når de inviterer til sitt årlige sommertreff. Derfor får vi hver sommer besøk av våre venner fra øst og fra europeiske land
 
Norsk Fiat Register disponerer ikke et eget delelager. Vårt interesseområde omfatter så mange bilmodeller fra en lang tidsepoke vil dette være umulig. Men mange av våre medlemmer sitter på rikholdige delelagre og selger gjerne deler til andre medlemmer, eller er behjelpelige med å fremskaffe deler. Slik kan vi holde gamle kjære Fiat rullende! 
 
Vi utgir også vårt eget medlemsblad ”FIAT Historikeren” som utkommer tre-fire ganger per år. Her finner du interessante artikler og deleannonser og du kan sette inn din egen rubrikkannonse for kr.150,- Ikke minst blir du oppdatert på Fiat-treff i inn- og utland. Vi tilstreber å holde en høy kvalitet på medlemsbladet vårt.
En oppdatert medlemsmatrikkel med oversikt over medlemmer og deres Fiat’er får du også, og vi forsøker å utgi denne ca. hvert 2. år. 
 
Vi våger påstanden om at ingen annen bilprodusent kan vise til en så mangfoldig bilproduksjon som Fiat. Og slik har det vært siden etableringen i 1899. 


 
Hos oss finner du:
-         uformelt og sosialt samvær hvor kjøregleden står i sentrum (det er ikke vanskelig i en Fiat!)
-         ingen ”høy sigarføring”
-         trivelige medlemmer i alle aldre og av begge kjønn
-         mange medlemmer med stor kunnskap om nettopp din Fiat
 
For innmelding i Norsk Fiat Register: se kontakt i menyen