Hyggelig klubbkveld med vinsmaking på programmet

Hyggelig klubbkveld med vinsmaking på programmet

Publisert av Torfinn Torp den 30.11.22.

Tirsdag 29. november var det klart for årets siste klubbkveld, og denne gangen var det vinsmaking med "noe attåt" som stod på programmet.

Vi hadde besøk av sommelier Turid Olsen fra Fredrikstad, som har lang fartstid innen restaurantbransjen med erfaring fra bl.a. Hotel Bristol, SAS-hotellet på Fornebu, div. cruiseskip, Hotel City og Hotel Victoria i Fredrikstad i tillegg til OL på Lillehammer.

Hun tok for seg 3 italienske (selvfølgelig!) rødviner som alle kom fra vinområdene Piemonte, som er en region nord-vest i Italia, hvor Torino er hovedstad. Vi fikk en fyldig innføring i både druetyper, produksjonsmåter og lagring, i tillegg til hvordan man best skulle smake på de forskjellige vinene for å "finne" smaken best mulig.Etter at selve vinsmakingen var unnagjort var det klart for italiensk "smågodt" i form av div. skinker ost, brød, oliven og frukt, i tillegg til italiensk julekake til kaffen. Og de som ikke var avhengig av å kjøre hjem selv, fikk i oppgave å ikke la restene etter vinsmakingen gå til spille😊En liten loddtrekning ble det også tid til, og med livlig prat resten av kvelden mellom de snaut 20 fremmøte medlemmene ble det en riktig så hyggelig klubbkveld i denne førjulstiden.